pic1
pic2
pic3

Playback група "Петият Елемент".

16 Юни 2015 г.

Заповядайте в НЧ "Хайтов", ул. Юрий Гагарин 7 (срещу Плиска, отстрани на Била) от 19ч, на дебютното представление на Playback група "Петият Елемент".

На изход- на добра воля

Диригент: Цвета Балийска - Соколова
Участват курсистите: Маноела Петрова, Маргарита Костова, Мариета Стойнева, Анета Калчева, Мина Ванева, Ива Балашева, Доротея Маринова, Теодора Коцева, Мартина Велева, Ренета Иванова, Здравко Георгиев

Плейбек театърът е широко разпространен, съществува в над 60 страни и има своето определено място сред останалите представления, които пазарът предлага.
Този вид театър е едно различно преживяване, което дава възможност не само да се забавляваме, но и да погледнем живота от друг ъгъл, да видим себе си, чу...
вствата, мислите си пресъздадени креативно и талантливо от актьорите на сцената. Спонтанно създадената музика за всяка сцена е радост за сетивата и допълва магическото усещане от представлението.
Често Плейбек театъра се оприличава с Импро театъра, но освен че и двата вида са импровизационен и интерактивен театър други прилики няма. При Плейбек театъра в центъра е човекът от публиката, личната история, индивидуалните преживявания и чувства на всеки. Освен забавлението и удивлението от груповата работа, присъства и терапевтичният ефект, катарзиса, чувството за единение с хората, свързването със собствените емоции и преживявания. Плейбек театърът стумулира вътрешна трансформация, развива емпатия и толерантност, дарява с усещане за цялост и единност.
Корените на Плейбек театъра са в принципите и ценностите на Психодрама метода- достойнство, среща, уважение, емпатия, креативност, спонтанност, толерантност, автентичност. Откритост и смелост за споделяне на чувствата и преживяванията си. Мотото на групата е: „Когато се престрашиш да излезеш от зоната си на комфорт- тогава магията се случва". Всеки присъстващ преживява това излизане от зоната на комфорт, дори и да не се престраши да излезе физически на сцената - само идентифицирайки се с разказвача той вече мисловно го прави. Излизането от зоната на комфорт не е лесно, но винаги е много удовлетворяващо преживяване. Именно затова групата иска да работи и да популяризира този театър, защото вярва, че е ценен и необходим за всички.


всички новини »       

дизайн и програмиране: УебДизайн